top of page

zwart-wit

na-oorlogse en hedendaagse abstractie in België

03 09 2023 - 01 10 2023

vernissage op zondag 03 09 2023 van 11 tot 18 uur

U kan de galerie bezoeken van 03 09 2023 tot en met 01 10 2023, elke zaterdag en zondag van 14 tot 18 uur.

Kom gerust op een ander moment langs op afspraak.

zwart-wit

Een thematische groepstentoonstelling met uitsluitend werken in zwart en/of wit. Een selectie aan abstract werk van toonaangevende kunstenaars uit de recente Belgische kunstgeschiedenis, voor wie de kleuren zwart en wit een speciale plaats in hun oeuvre innemen.

 

De lyrische inkt op papier van Englebert Van Anderlecht en Marc Verstockt gaat in dialoog met het mathematische  en constructivistische werk van Albert Rubens, Gilbert De Cock en Gilbert Swimberghe.

 

Van Raoul Ubac zijn er kenmerkende leisteendrukken te zien, en van Marcel-Henri Verdren een schitterend acryl op doek. Van Jules Lismonde worden zowel kalligrafische tekens als pentekeningen getoond. Ook lijntekeningen van Michel Seuphor zijn te bewonderen.

 

Enkele aquarellen van Dan Van Severen en een olie op doek van Etienne Van Doorslaer plaatsen het werk van Gentse kunstenaar Wim Nival binnen een boeiende context. De keramieken van Tjok Dessauvage voegen sculptuur toe aan het geheel.

 

Tot slot behoren enkele materiewerken en grote aquagravures van Bram Bogart tot de blikvangers van deze verkoopstentoonstelling.

 

De tentoonstelling boeit door een verscheidenheid aan technieken en stromingen. Krachtig werk dat een perspectief werpt op de evolutie van abstracte kunst in België.

bottom of page